Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat la preocupació del seu grup per l’anunci del conseller de Sanitat Manuel Llombart de què va a estudiar el tancament de les urgències nocturnes poc concorregudes.

Segons ha assegurat Oltra “en el nostre sistema de salut públic no sobra cap servei d’urgència nocturn. La creació i ubicació dels Punts d’Atenció Continuada ja es va fer sota un estudi de necessitat, per tant llevar ara qualsevol punt d’urgències quan la població ha crescut és negar l’assistència immediata a part de la ciutadania”.

Per a la diputada de Compromís “el conseller Llombart el que ha de fer és tot el contrari, estudiar els punts d’urgències que falten per a millorar l’assistència sanitària en tot el territori”.

“Seguir la línia que ha marcat Cospedal en Castella la Manxa, tancant urgències nocturnes, és un atemptat contra els drets sanitaris de la ciutadania ja que els punts de urgències són la garantia de supervivència en molt casos de necessitat imminent d’atenció mèdica, el temps que es tarde en arribar pot suposar la diferència entre la vida o la mort”, ha conclòs Oltra.