Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha criticat que el Consell es dedique a anunciar que s’ha augmentat en un 800% els diners destinats per a beques quan en el pressupost consta que es manté la inversió en beques del curs anterior xifrada en 2,1 milions. A aquesta xifra únicament s’afegeix un complement per a les beques del ministeri que no suposarà nous beneficiaris i que ve obligat pel Ministeri d’Educació.

Segons Ferri, “que es mantinga la inversió en beques quan s’ha augmentat el preu de la matrícula un 33% ens fa preveure que la xifra de beneficiaris es veurà reduïda en aproximadament 780 estudiants, passant dels 2.363 que van obtindre la beca de la Generalitat en el curs 2011-2012 a menys de 1.600.”

Per al diputat de Compromís, “és inacceptable que es vulga vendre a la ciutadania un suposat augment de beques quan realment n’hi haurà menys beneficiaris. Per als sol·licitants de beca, poc importa les quantitats que paga la Generalitat i les que aporta el Govern Central. La consellera Català hauria de preocupar-se menys pels titulars i més per la dura realitat que passaran molts estudiants en este curs en quedar-se sense beca”.

Per una altra banda, el diputat de la coalició s’ha mostrat sorprès pel fet que no es vagen a utilitzar els 14 milions pressupostats per a complementar el pagament de les beques del ministeri, sinó 12,5 milions. Ferri ha anunciat que Compromís proposarà en les Corts que aquests diners sobrants es destinen al programa de beques de la Generalitat, i així aconseguir augmentar el número de becats i utilitzar el 100% del pressupost anunciat.