Bota al contingut principal

Després dels fets esdevinguts en el Col·legi La Hispanitat de Santa Pola, Compromís ha presentat iniciatives per a esclarir l’estat dels centres educatius del País Valencià.

Per al responsable d’educació de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Josep Maria Pañella, el fet del Col·legi de Sata Pola “es tracta d’un accident perfectament evitable, sempre que el col·legi haguera sigut examinat amb el rigor que exigeix la normativa actual i haguera estat sotmès a un adequat manteniment que, ademés, l’antiguitat del edifici ho exigia”.

Pañella, ha demanat la compareixença de la consellera d’Educació, Cultura i Esports, MªJosé Català perquè explique el fets esdevinguts en el Col·legi La Hispanitat de Santa Pola, on la passada setmana es va enfonsar el sòl d’un aula i van resultar ferits deu escolars i la professora.

Després de fer-se publiques les causes del enfonsament, i l’anunci del Consell de revisar els col·legis més antics, Josep Mª Pañella ha demanat al Consell que facilite una relació per escrit dels centres educatius que presenten deficiències i que consten en els informes presentats pels inspectors d’educació encarregats d’avaluar els riscos dels centres especificant el problema que presenten.

Per a Pañella, “este interès per avaluar l’estat dels centres arriba tard i demostra que el PP es limita a improvisar la major part del temps i només quan l’ocasió ho requereix, a reaccionar. Desafortunadament, aquest accident ha fet públics més de 200 documents acreditant deficiències en diversos centres tal i com han denunciat públicament tècnics i inspectors de la Generalitat”.

“El que ha passat a Santa Pola és la conseqüència de la inoperància d’un govern que no creu en el sector públic” ha denunciat Pañella. “Per això, Compromís registrarà i defensarà una moció a tots els ajuntaments on tenim representació instant als governs locals a demanar al Consell la reincorporació dels tècnics a la conselleria d’Educació, actualment en INVASSAT, i la revisió dels centres educatius locals per a evitar casos com el de Santa Pola” ha sentenciat el diputat.