Bota al contingut principal

Davant les últimes notícies conegudes sobre el ex tresorer del PP, Luis Bárcenas, i el repartiment de diners negres entre la cúpula del seu partit, la diputada de Compromís en Les Corts Valencianes, Mónica Oltra, ha reclamat que la Fiscalia General de l’Estat inicie una investigació sobre el Partit Popular.

Segons ha assenyalat Oltra “des de 2010 el Codi Penal introdueix la responsabilitat penal de les persones jurídiques i per tant independentment de la responsabilitat penal individual que tinguen els implicats en aquests assumptes de corrupció, entenem que el beneficiari de tots eixos diners que presumptament procedien de comissions il•legals és el Partit Popular”.

“Estem davant un partit que ha guanyat eleccions a costa de no complir la llei, un partit ple de sospites i de dubtes, un partit on pel que sembla els sobres amb diners negre circulaven entre els seus dirigents, dirigents que després es presentaven a les eleccions amb uns mitjans econòmics que havien aconseguit de manera més que dubtosa”.

Per a Oltra “igual que s’ha investigat i actuat contra altres partits, en un moment en el qual la corrupció dins del PP és presumptament tan generalitzada, beneficiant sobretot a l’estructura del partit, cal exigir una investigació sobre el PP a part d’aquella que es porte sobre els que s’han beneficiat personalment, com el senyor Bárcenas. És necessària una investigació per a delimitar la possible responsabilitat penal de la persona jurídica que és el Partit Popular”.

Així mateix Compromís exigeix al Partit Popular de la Comunitat Valenciana que aclarisca si aquesta pràctica de repartir entre la cúpula els diners procedents de comissions il•legals també era habitual en la seua organització i que dirigents valencians s’han beneficiat.