Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts per a instar el Consell a paralitzar el cobrament als treballadors de la Comunitat Valenciana que recorren davant els Jutjats Socials, de les noves taxes judicials instaurades pel govern central, per ser un cobrament il·legal mentre seguisca en vigor la Llei de Justícia Gratuïta.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem tingut coneixement per denúncies com les realitzades pel sindicat CCOO que en la nostra comunitat els Jutjats d’allò Social ja han començat a cobrar les noves taxes de Gallardón als treballadors que litiguen sobre acomiadaments, salaris i demés qüestions relacionades amb la seua feina. Este cobrament de taxes és contrari a la vigent Llei de Justícia Gratuïta de 1996 que estableix el no cobrament de taxes als treballadors que acudeixen a la jurisdicció social per qüestions laborals”.

“Mentre no es produïsca una derogació expressa de la Llei de Justícia Gratuïta és il·legal cobrar estes taxes, d’esta manera s’està procedent en l’administració de justícia del País Basc i en alguns jutjats de Madrid que han decidit no cobrar les taxes de Gallardón als treballadors”.

“Des de Compromís reclamem al Consell que complisca la legalitat vigent i deixe de cobrar les taxes als treballadors que acudeixen als Jutjats Socials. Unes taxes que, amb una situació econòmica que està comportant tantíssims processos d’acomiadament, suposen castigar doblement els treballadors acomiadats que ja pateixen prou amb la pèrdua de la seua feina.”,

“És vergonyós que des dels governs del Partit Popular sempre es castigue els mateixos amb un fi recaptatori, trencant la igualtat que ha d’haver a l’hora d’acudir als tribunals i sobre tot el dret a la tutela judicial efectiva, perquè si s’ha de pagar en molts casos més d’allò que es reclama s’està trencant la possibilitat de rebre justícia. Per a Compromís les taxes judicials ja de per sí són injustes i no haurien d’existir, però més encara en este cas en què estan cobrant-se als treballadors per litigis laborals de manera contrària a la llei en vigor”, ha conclòs Oltra.