Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha exigit al Govern central “que mantinga la gestió pública de la Mancomunitat dels Canals del Taibilla i cese en les seues intencions de privatitzar-la, com s’ha assegurat des del Ministeri de Medi Ambient, doncs este òrgan garanteix que més de 2,4 milions de persones puguen disposar d’aigua potable”.

Baldoví ha assenyalat que “les conseqüències de privatitzar la gestió dels canals podrien ser nefastes si tenim en compte que el control públic de l’organisme és l’única manera d’assegurar la recepció dels recursos hídrics necessaris, la inversió en la qualitat de l’aigua i, en general, un bon servei que no estiga condicionat pels beneficis empresarials”.

“De fet, és evident que la privatització del Taibilla només respon als interessos que tenen determinades empreses en esta infraestructura estratègica”, ha destacat el diputat de Compromís, que ha indicat també que “si la gestió passa a mans privades s’encariria substancialment el preu de l’aigua, especialment de cara al futur, quan este bé serà cada vegada més escàs”.

Per això, Joan Baldoví ha sol·licitat la compareixença del ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, per a que explique l’estudi que s’està elaborant des del seu departament sobre la privatització de la Mancomunitat. Al mateix temps, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a que el Congrés dels Diputats inste al Govern central a que es comprometa a mantenir la condició pública dels canals.

“No anem a tolerar que el Govern de Mariano Rajoy pose en perill l’abastiment d’aigua potable per a una gran extensió de territori, en la que s’inclouen 34 municipis d’Alacant, i, en este sentit, des de Compromís posarem en marxa les mesures necessàries per frenar esta possible privatització del Taibilla”, ha conclòs el diputat.