Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes una Proposició No de Llei per a exigir al Consell que no efectue cap pagament més a les empreses que estan gestionant les diferents àrees de salut valencianes privatitzades, fins que no existisquen garanties de què la facturació per càpita correspon efectivament a la realitat poblacional.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem tingut coneixement de què tècnics del Servei d’Assegurament Sanitari, òrgan dependent de la Direcció General d’Ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària de la Conselleria de Sanitat, han detectat desenes de milers de targetes sanitàries, falses o errònies que li ha suposat a l’erari públic un cost a hores d’ara inassumible, moral i econòmicament”.

Gran part d’aquestes targetes han estat presentades pels cinc hospitals de gestió privada, fet pel qual és fàcil deduir que això ha suposat un cost addicional i també irregular, en la comptabilitat de la Generalitat Valenciana, a més d’un possible frau en la facturació entregada.

Compromís ha reclamat a través de peticions de documentació en el parlament valencià que el Consell els facilite còpia dels informes del Servei d’Assegurament Sanitari sobre la detecció de targetes sanitàries errònies o falsejades així com els informes econòmics de la Direcció General d’ordenació, Avaluació i Investigació Sanitària on conste la quantitat total que s’ha pagat de més pel nombre de targetes sanitàries errònies o falsejades en les àrees de salut de gestió privatitzada d’Alzira, Torrevella, Elx, Manises i Dénia.

“Des de Compromís -ha afegit Oltra- reclamem que no es pague ni un euro a les empreses que gestionen hospitals públics, que han comés frau en la donada d’alta de targetes sanitàries per a cobrar més a la Generalitat Valenciana, fins que no hi haja una garantia de què els diners que paguem el valencians corresponen a la realitat i no a un nombre de targetes SIP que s’han unflat per a enriquir a estes empreses”.

Per a Oltra “aquelles empreses que hagen cobrat de més utilitzant targetes sanitàries que no corresponen a l’àrea de salut que gestionen han de tornar els diners que són de tots els valencians i han cobrat fraudulentament, facturant unes xifres corresponents a un servei sanitari que no és cert que hagen prestat “.

Compromís també reclama al govern del PP que exigisca explicacions i responsabilitats als diferents comissionats, pel que fa a les labors de control a les que estan obligades per raó del seu càrrec. Així mateix la coalició reclama que es revisen els termes de les concessions administratives a les empreses que gestionen les diferents àrees de salut en el territori valencià, per tal de garantir a la ciutadania que s’està prestant la totalitat dels serveis acordats.

“El frau en les targetes sanitàries és un escàndol que desacredita més encara el model privatitzador de la sanitat del PP. Si sumem esta falta d’escrúpols de les empreses concessionàries per a saquejar les arques públiques, a la devaluació del servei sanitari que reben els pacients i els estudis que van sorgint que ratifiquen que la privatització de la gestió acaba sent més cara per a l’administració que la gestió directa, no existeix cap argument que justifique el model sanitari del PP més enllà de l’interés per beneficiar econòmicament a determinades empreses”, ha conclòs Oltra.