Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha reclamat que es depuren responsabilitats pel cas del fals metge que ha exercit en els sistema valencià de salut després d’haver sigut inhabilitat i sense tindre la titulació necessària.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “és un fet molt greu que s’haja posat en risc la salut dels valencians per la inoperància i descoordinació entre la Conselleria i el Ministeri de Sanitat”.

“No podem permetre que algú aconseguisca exercir com a metge amb titulacions falsificades, però encara és més incomprensible que no botaren totes les alarmes sobre esta persona quan va ser inhabilitat per ocultar càmeres en els banys de l’Hospital General de Castelló”.

Segons Oltra “és patètic que ara des de la Conselleria de Sanitat se li tire la culpa al Ministeri de què esta persona estiguera exercint com a metge en un centre de salut de Calp i en les urgències de l’hospital de Dénia perquè tenia una plaça com a MIR. Si la Conselleria haguera realitzat accions judicials contra esta persona quan es produí l’escàndol de les càmeres ocultes no haguérem arribat fins ací”.

En este sentit Compromís ha registrat una pregunta parlamentària en Les Corts Valencianes per a què Sanitat explique per quin motiu es va limitar a realitzar accions administratives contra esta persona en 2011 i no el va denunciar judicialment pel delicte que suposa la instal•lació de càmeres ocultes en els banys.

Així mateix el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, registrarà una pregunta dirigida a la Ministra de Sanitat per a què responga com es possible que s’atorgara una plaça MIR a una persona amb la titulació falsificada.