Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha exigit avui una compareixença urgent del nou conseller d’Hisenda, perquè explique els escenaris que es planteja el Consell davant el més que probable incompliment de l’objectiu de dèficit per 2012, que segons les dades de novembre ja situa en el llindar 2,9%, un 1,4% per sobre de la previsió fixada pel Govern.

Segons Morera, “era previsible aquesta situació perquè el Pla dissenyat per Vela i presentat pel President Fabra era una falsedat en tota regla. No s’han produït els ingressos previstos ni per aproximació i solament s’han produït les retallades de salaris, de subvencions o serveis públics i els acomiadament. Patim la fallida fraudulenta de la Generalitat gestada per Camps durant anys i qui vulga ocultar-la es convertirà en el seu còmplice”.

Així explica Morera que el president Fabra, “va arribar a jugar-se el seu prestigi personal associant la baixada del seu sou, el dels consellers i el dels alts càrrecs del Consell  amb l’incompliment de dit objectiu, però sobretot, amb la defensa d’una gran mentida davant la ciutadania, amb un engany. Els ciutadans han assumit els costos, alguns han perdut el seu treball en empreses públiques o empleats de la Generalitat i aquest govern inútil continua com si res. Fabra va mentir en seu parlamentària i li ho vàrem advertir”.

Morera també ha advertit que si Fabra no té propostes, “des de Compromís si que tenim accions concretes per frenar el dèficit i l’atac a la qualitat dels serveis públics més bàsics. Quan vulguen reactivar les Corts i venir a donar explicacions, nosaltres estarem disposats també a llançar propostes”.