Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Juan Ponce, s’ha reunit hui amb representants sindicals d’UGT i CCOO de la federació de comerç per a dissenyar una estratègia conjunta davant la liberalització d’horaris en zones comercials.

Per al diputat verd de la coalició, Juan Ponce, “La nova normativa obeeix només als interessos de les grans superfícies oferint-los una espècie de barra lliure i, ofegant, al mateix temps als treballadors i al petit comerç”.

El portaveu de Compromís en la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme, Fran Ferri, ja va registrar fa uns mesos en les Corts Valencianes una iniciativa per a defensar el comerç dels pobles i ciutats valencianes front a les mesures del govern central. Segons va assenyalar Ferri “el problema del sector del comerç no és de regulació sinó de falta d’activitat econòmica. El que cal, per tant, no és que les grans superfícies puguen obrir més festius o fer rebaixes quan vulguen, sinó que l’Estat ataque els dos problemes principals de l’economia espanyola: la desocupació i el sobreendeutament de les famílies, per a dinamitzar l’economia i reactivar el consum”.

Els sindicats ja han anunciat mobilitzacions a Castelló, València i Alacant per al pròxim 31 de gener a les quals Compromís s’ha unit i fa, també, una crida a la participació ciutadana per defendre un model de teixit empresarial més just.