Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha mostrat la indignació del seu grup per l’actitud servil que ha mostrat l’Alcaldessa de València, Rita Barberá, davant els responsables de Cairn Energy, l’empresa que pretén fer prospeccions petrolíferes en les costes valencianes.

Segons ha assenyalat Ponce “esborrona escoltar a Barberá agrair a aquesta empresa que renuncie a la zona de prospecció més propera a la costa quan segueixen amb els sondejos en les altres quatre zones previstes en el nostre litoral, que és on poden obtenir major rendibilitat econòmica”.

Cal recordar que Les Corts Valencianes van aprovar per unanimitat de tots els grups, inclòs el PP del qual és diputada la senyora Barberá, el rebuig frontal a aquest tipus de prospeccions pel dany que suposen al medi ambient, al turisme i als recursos pesquers.

“Aquest tipus d’actuació en el nostre litoral suposaria hipotecar el futur de la nostra economia, alhora que les prospeccions petrolíferes suposen una aposta per un model energètic caduc causant del canvi climàtic per l’excessiu consum de combustibles fòssils”.

Per al diputat de Compromís “en tot el procés que s’està duent a terme per a realitzar les prospeccions petrolíferes està havent-hi irregularitats, com la falta d’estudis de l’impacte pesquer, o el no tenir en compte informes tècnics contraris a les prospeccions de la pròpia administració valenciana pels danys mediambientals que suposarien”.

“Des de Compromís anem a seguir presentant iniciatives per a intentar paralitzar aquesta aberració i que es protegisca el medi ambient marítim valencià, que té una riquesa incalculable que no tenim perquè posar en perill”, ha conclòs Ponce.