Bota al contingut principal

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, s’ha fet ressò “de la protesta més que justificada dels directors dels col.legis de Primària pel deute que arrossega amb els seus centres la Conselleria d’Educació respecte a les beques de menjadors escolars”, i en aquest sentit, li ha presentat “una pregunta parlamentària a la consellera d’Educació, per a què ens explique quines són les previsions del seu departament per a pagar aquest deute als centres escolars”.

Pañella ha assegurat que “el més preocupant de tot és saber que fins ara només ha pagat el 40% del deute que té amb els col.legis, tot i que per a fer-ho ha utilitzat ja els recursos del Fons de Liquiditat Autonòmica. Per tant, ens preguntem, i li preguntem a la consellera, d’on pensa traure l’altre 60% del deute que encara li resta per pagar als centres escolars, i que puja a més de 5 milions d’euros. I, sobretot, volem saber què ha pagat amb aquest Fons prioritzant-ho a les beques dels menjadors escolars, que haurien de possibilitar el correcte funcionament d’aquestes instal.lacions. O és que vol tornar al lamentable tema dels tuppers, que semblava feliçment descartat pels centres i els pares i mares implicats?”.

El diputat de Compromís ha recordat que “estem parlant de retards en el pagament de dos mesos encara del curs passat, i de tot el que duem del curs actual. I aquests retards es van acumulant mes rere mes, de manera que finalment acabaran col•lapsant el funcionament d’aquests menjadors, ja que els centres escolars no podran pagar als proveïdors, que es veuran obligats a no facilitar-los el servei, i molt sovint a tancar les seues mateixes instal.lacions. Això, a banda dels greus problemes que es generaran en relació a l’assistència al menjador de les xiquetes i xiquets becats. Per això volem que la consellera ens explique com és possible que s’haja arribat a aquest extrem, el per què de la imprevisió per part del seu departament en relació amb un tema tan prioritari com aquest, i sobretot com s‘ho pensen fer per a pagar d’una vegada aquest deute”.