Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “ni el vent ni la humitat expliquen els recents incidents que s’han registrat en diferents centres educatius i que han provocat fins i tot ferides als alumnes, doncs estos fets s’han produït per la manca de manteniment dels col·legis i instituts i per la negativa de la Generalitat a realitzar les infraestructures pendents”.

Mollà ha realitzat estes declaracions després que alumnes de l’IES Pere Maria Orts de Benidorm hagen sigut desallotjats a l’obrir-se una de les parets d’un dels barracons on estudien.

La diputada de Compromís ha indicat que “el problema no és que el vent bufe fort, sinó que estos alumnes estiguen rebent les classes en barracons, unes construccions que s’habiliten per a períodes temporals i que estan fabricades amb materials menys resistents, pel que s’exposen a més riscos”.

Mireia Mollà ha recordat que “les obres d’ampliació de l’IES Pere Maria Orts porten prop de dos anys paralitzades i el Consell no ha destinat ni un euro a estes obres en els pressupostos de 2013, una realitat que evidència la deixadesa de funcions del Govern valencià, que ha abandonat els centres educatius mentre malbaratava els diners en grans esdeveniments”.

“El Govern del PP només s’ha decidit a anunciar una revisió dels centres després que fa dues setmanes s’afonara el forjat sanitari d’un col·legi a Santa Pola i provocara ferides en nou alumnes i la seua mestra”, ha lamentat la diputada, que ha recordat que “la Inspecció de Treball està investigant a la Conselleria per no portar a terme presumptament els plans d’avaluacions de riscos en els centres”.

Mollà ha assenyalat que “Compromís ja ha sol·licitat la compareixença urgent de la consellera d’Educació, María José Catalá, per a que explique tots estos fets que són molt greus i exigeixen que es depuren responsabilitats”.