Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha mostrat el rebuig del seu grup a l’establiment per part de la Conselleria de Sanitat d’uns indicadors de productivitat per al personal mèdic de la sanitat pública amb què es premia l’aplicació de retallades, amb la conseqüent baixada de la qualitat en l’atenció que reben els pacients.

Segons Oltra “com ens temíem els incentius que ha establert el conseller Manuel Llombart es cobraran en funció de quant aconseguisquen estalviar els metges en prescripció de medicaments, en la reducció de les derivacions a especialistes o que menys temps tinguen ingressats els pacients en els centres hospitalaris”.

“Estem davant d’un atemptat contra la qualitat d’atenció als pacients, és intolerable que els criteris econòmics marquen d’esta manera els tractaments que han de rebre els usuaris de la sanitat pública”.

Per a Oltra “en l’actual context el que s’hauria de premiar és tot allò que evite l’impacte de la crisi en els pacients i no l’empitjorament de l’atenció per a estalviar uns diners que a llarg termini eixiran molt més cars”.

“Lamentablement comprovem com van canviant els Consellers de Sanitat, però des del Partit Popular es continua amb la mateixa estratègia de devaluar la sanitat pública per a beneficiar a la privada”.