Anar directament a les notícies

Compromís rebutja l’austericidi laboral que promouen els grans magatzems amb la retallada de drets als seus empleats

Publicat el en Economia i Ocupació

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “rebutgem totalment la retallada de drets laborals que vol imposar la patronal de Grans Empreses de Distribució, Anged, als seus empleats, doncs estes mesures, que ens retrotrauen a l’època de la dictadura, suposen un autèntic austericidi laboral”.

Mollà, portaveu d’Economia al grup parlamentari, ha indicat que “les propostes d’eliminar la paga extra als treballadors i els complements per diumenges i festius, així com l’establiment de mecanismes per lligar el salari a l’evolució del consum, amb baixades del 20 per cent, demostra que els empresaris de les multinacionals volen derivar als costos i drets laborals el manteniment dels seus beneficis”.

“De nou trobem com amb l’argument de la crisi es retallen les condicions laborals dels treballadors, doncs els plans d’Anged trenquen qualsevol possibilitat de conciliació familiar per als empleats del comerç, contribueixen a la precarització del mercat laboral i deixen uns salaris reduïts que fan créixer l’escletxa socioeconòmica entre el cost de la vida i les remuneracions pel treball”, ha assenyalat Mollà.

Per a la diputada de Compromís “caldria fer tot el contrari, ja que són els treballadors els que han de tindre un major poder adquisitiu per poder augmentar el seu consum i així generar un major dinamisme comercial, fet que conduiria a la generació de més llocs de treball” i ha afegit que “l’austericidi que ha practicat l’administració ja ha demostrat que és ineficient i l’únic que fa és accentuar la crisi”.

“Esta fet, unit a la liberalització d’horaris comercials, pot suposar un entrebanc a la recuperació econòmica i ser un pas més en l’enfonsament del mercat laboral”, ha destacat Mollà, que ha recordat també que “esta ampliació d’horari afecta especialment a zones turístiques, com Alacant, on el petit comerç es veurà obligat a obrir els set dies de la setmana amb els consegüents perjudicis per a la plantilla”.

En este sentit, la diputada de Compromís ha anunciat que “la nostra formació participarà de la mobilització convocada el 31 de gener a les 12 hores a la plaça de l’Estrella d’Alacant contra esta proposta de reducció salarial i augment de la jornada laboral”.

 • Valencianot

  El "doncs" del primer paràgraf és una errada ortogràfica greu. Seria "ja que" o "puix", però mai doncs. Gastem bé la nostra llengua!

  • Guillem

   El que escrius no té cap sentit, en els poemes d'Ausiàs Marc fa servir el "doncs". És una paraula ben nostra.

 • Adrián

  Amb estes mesures "liberalitzadores" d'horaris, ja es fa palés que el partit únic de la dreta, que tant es presenta com defensor de la família és el que està posant les vies per a que es destrose la convivència familiar. Normal: si han de triar entre família i capital, el primer és el primer… De totes maneres, felicitats a Mireia per la seua denúncia. Cal que tinguem veus que no es callen davant tantes injustícies que sempre pateixen els mateixos.

 • marinalter

  La dreta dona per suposat que els seus arguments no convensen a tota la cuitadania, doncs cuan parlen de defensar la familia es refereixen a la seva propia, pero la del treballador no es familia, son com al "un, dos, tres", sufridores en casa, entre tant ells van "de compras" el cap de setmana, "y después fuimos al cine y pasamos el finde en familia essstupendamente".

 • gerard

  Estic d'acord amb tot,encara afegiria més coses,des de sempre el conveni de grans magatzems es el mirall on s'ha reflectat més clarament el ideari neolliberal,fins on la legislació laboral els ha permes.A més aquestes empreses no son dolentes sols amb els seus treballadors,l'impacte ecologic que representa la distribució dels seus productes al nostre pais, la pressió sobre els cada vegada menys prooveidors locals que també devalua els treballadors d'aquestes empreses i a més i el que es més greu l'influencia negativa sobre els politics una vegada s'han fet amb el mercat de la distribució,tots sabem que avui es governa pels interesos de les grans empreses prvades i privatitzades al mon tenim exemples com wall-mart als eua que financien campanyes dels presidenciables.