Bota al contingut principal

• Ponce: “La desídia del govern del PP ha provocat desequilibris com la proliferació desmesurada de conills i llebres que tants problemes està causant en l’àmbit rural valencià”

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que al País Valencià no hi ha cap mena de control sobre la utilització de trampes i mecanismes de control de depredadors al camp i als vedats de caça, incomplint-se així la normativa estatal al respecte.

Segons ha assenyalat el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, “la legislació estatal marca des del 2011 els requeriments d’acreditació del personal encarregat de la instal•lació de les trampes per a depredadors, així mateix estableix la creació de la figura del “controlador professional de depredadors” per les administracions autonòmiques, de tal manera que sense aquesta titulació ningú pot arrogar-se aquesta facultat”.

Esta normativa és clara excloent de les trampes autoritzables la denominada “Belisle”, així com les caixes-trampa que no siguen destinades a la captura de garses o de raboses, per què no arriben al llindar mínim de selectivitat exigit per la normativa europea subscrita per Espanya. Ademés, desaconsella utilitzar qualsevol mètode similar als autoritzables mentre no se’ls dote de l’oportuna certificació.

Per a Ponce “en el nostre territori, per la desídia del govern del PP, s’està incomplint la normativa sobre trampes per a depredadors, no hi ha cap control ni sobre els mètodes de captura, ni del seu seguiment, ni sobre l’acreditació del personal capacitat per a instal•lar trampes, tot i ser una obligació del govern autonòmic”.

“Tot açò està provocant un greu empobriment de la diversitat biològica, així com la producció de desequilibris naturals provocats per l’home, com possiblement haja ocorregut amb la proliferació desmesurada de conills i llebres a diverses comarques valencianes, que tants problemes està provocant en l’àmbit rural valencià”.

Per a revertir esta situació Compromís registrarà en Les Corts Valencianes una Proposició No de Llei per a exigir al Consell que suspenga amb caràcter immediat qualsevol autorització d’instal•lació de trampes destinades al control de depredadors, en tant s’establisca un procediment d’acreditació professional per a instal•ladors i es redacte per part de l’administració valenciana un document oficial d’homologació de les trampes autoritzades per dur a terme el control de depredadors.