Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui una petició de reunió urgent de la Comissió de l’estatut dels diputats de Les Corts Valencianes després de saber, pels mitjans de comunicació, que els diputats i diputades del PP han rebut, en forma de sobresous, part de la subvenció que dóna el parlament valencià per al funcionament dels grups parlamentaris.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “davant un escàndol d’esta magnitud en què no se sap si en estos sobresous s’ha retingut la part de l’IRPF, si els diputats han declarat eixos diners, si es paguen en els comptes corrents o amb sobres en metàl·lic entenem que, com a mínim, s’ha de reunir la Comissió de l’estatut dels diputats per a què es donen explicacions”.

 

“Creiem que Jorge Bellver ha de mostrar en esta Comissió el certificat de retencions del grup parlamentari popular sobre eixos diners, així mateix entenem que els diputats han de mostrar les seues declaracions de la renda. Com és possible que aquells que han de donar exemple siguen els primers que presumptament han convertit els diners del seu grup parlamentari en diners negres?”.

 

Per a Oltra “no s’entén esta situació de ninguna manera i s’ha de fer front des de Les Corts Valencianes a les greus informacions que estan apareixent. Com que pensem que els diputats no tindran cap problema en justificar plenament eixos diners dels sobresous, s’han de fer públics tant a nivell parlamentari en la comissió com davant de tota la ciutadania a través dels mitjans de comunicació”.