Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha insistit hui en què és necessari que es posen en funcionament tots els mecanismes estatutaris i reglamentaris per a esclarir el presumpte cobrament de sobresous per part d’alguns parlamentaris del PP en la cambra autonòmica.
Morera, en línia amb el que va sol·licitar ahir la seua companya de files, Mònica Oltra, ha instat al portaveu del PP, Jorge Bellver, a que promoga la convocatòria urgent de la comissió de l’Estatut del Diputat “perquè es donen totes les explicacions de per què durant molt  de temps, alguns diputats del PP han estat cobrant, presumptament, sobres de manera totalment irregular i sense declarar diners extres. Amb accions d’eixe tipus es fa més gran la fractura de la ciutadania amb la política i es desprestigia molt la nostra democràcia, per això fa falta una acció ràpida i, al mateix temps, exemplar”.

No obstant això, el síndic de Compromís en el parlament valencià considera que aquesta qüestió, “té un calat de més profunditat, ja que hem vist com el portaveu el PP ha negat els sobres. Poc després, els ha reconegut i ara faran tot el possible per a regularitzar eixos sobresous. La pregunta nostra és, i amb tot el cobrat anteriorment què passa, es va a produir una amnistia fiscal generalitzada a tots els parlamentaris que han cobrat eixos complements extraordinaris? I encara hi ha més: I si no s’arriba a descobrir el modus operandi de Bárcenas, seguirien realitzant presumptes pagaments d’una manera totalment irregular?”.

Per a Morera, “els grans desitjos de transparència que té el PP ara són benvinguts, encara que arriben tard i per a esclarir els fets, no solament cal començar a fer bé les coses, sinó que també cal investigar i assenyalar tot el mal que s’ha fet anteriorment i assenyalar als autors d’eixes irregularitats”.