Bota al contingut principal

 

  • Compromís anima el Consell a donar suport a la seua proposta de modificació de la Llei d’Hisenda Pública per a evitar la prescripció d’ajudes

 El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha contestat a les declaracions realitzades pel conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, en què demanava als grups de l’oposició “no espantar” els afectats pels impagaments d’ajudes de la Generalitat amb la possible prescripció.

 

Per a Ferri “es tracta d’unes declaracions totalment fora de lloc ja que la prescripció és una figura jurídica que ve recollida en l’article 18 de la Llei d’Hisenda Pública que deixa sense efecte les ajudes concedides però impagades després de quatre anys”.

 

Esta normativa afecta, per tant, a col·lectius com els beneficiaris del xec habitatge que porten des del 2009 sense cobrar les ajudes. Segons la mateixa llei, els afectats poden evitar la prescripció presentant una reclamació.

 

Segons Ferri: “Compromís no s’inventa la prescripció, ho diu la llei. I resulta molt curiós que fins que no hem advertit de la problemàtica de la prescripció des del govern del PP no han reaccionat. Com que, després de tantes promeses incomplides no ens refiem del Consell, hem posat en marxa una web, stopprescripcio.com, per a informar a la ciutadania de quins passos donar davant l’administració per a evitar el risc de prescripció”.

 

“Si de veritat el Consell vol tranquil·litzar els afectats pels seus impagaments –ha afegit el diputat de Compromís- el que ha de fer és pagar. Així mateix tenen una gran oportunitat de demostrar que el seu propòsit no es lliurar-se de pagaments amb les prescripcions donant suport a la proposició de llei que Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes per a modificar la llei d’Hisenda Pública i que siga l’Administració la que haja de facilitar la reclamació i paralització de la prescripció”.

 

En aquest sentit, el Grup Parlamentari Compromís ha anunciat que es mantindrà alerta per a què el govern de Fabra complisca les promeses realitzades als beneficiaris del xec habitatge. “Si comptàrem amb un Consell responsable que no estiguera preocupat només en pagar els seus deutes amb bancs, sinó pagar primer a les persones, els beneficiaris d’ajudes no estarien en esta situació d’inseguretat”, ha conclòs Ferri.