Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha creat una comissió tècnica per a unificar criteris i plantejar alternatives al nou Pla Integral de Residus (PIR) que té intenció aprovar el govern del PP.

 

Esta comissió, encapçalada pel diputat en Les Corts, Juan Ponce, està formada per responsables comarcals de Compromís en Medi Ambient. L’objectiu és establir una estratègia conjunta en tot el territori contra el pla de residus del Consell, per a la qual cosa es comptarà també amb el criteri d’organitzacions socials i ecologistes de tot el País Valencià.

 

Segons ha assenyalat Ponce “la consellera Bonig no ha fet cap cas de les aportacions fonamentals que tant nosaltres com altres grups férem l’any passat al primer esborrany del pla, així que el PIR que planteja el Consell no aporta solucions reals al problema dels residus que generem als pobles i ciutats”.

 

“Tal i com està plantejat, el PIR demostra un absolut desconeixement del greu problema de la gestió de residus que patim. Sembla que des del PP veuen la gestió dels residus més com un negoci que com un servei públic bàsic. La intenció d’incinerar residus és totalment inacceptable perquè és un perill per a la població i la proposta que fa el govern valencià, a més a més, està en contra de la legislació europea”.

 

Des de Compromís es lamenta que el govern del PP, en compte d’apostar per una política de reduir, reciclar i reutilitzar, presente com a única solució a la gestió dels residus la incineració.