Bota al contingut principal

 

• Mónica Oltra: “Els sobresous que repartia Bárcenas en sobres porten camí de convertir-se en el major escàndol de corrupció de la nostra democràcia”

 

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Valencianes, Mónica Oltra, ha assegurat hui que el cas dels sobresous que repartia Bárcenas a la cúpula del PP porta camí de convertir-se en el major escàndol de corrupció de la nostra democràcia.

 

“Amb cada nova notícia –ha assegurat Oltra- ens adonem que els dirigents del PP menteixen sobre el que ha passat en el seu partit i el que està passant. És evident que la llibreta de Bárcenas desmenteix a aquells que van dir que no havien cobrat sobres ja què apareixen en eixa comptabilitat en B i desmenteix a aquells que van dir que sí van cobrar però ho van declarar”.

 

Per a la parlamentària de Compromís mentre l’escàndol es fa cada vegada més gran, la direcció del PP es dedica a explicar mentides i ocultar la veritat perquè no se sàpia el que realment ha passat i no haver d’assumir responsabilitats.

 

“Açò esguita directament a les més altes esferes del PP per molt que es dediquen a tirar pilotes fora, quan no a mentir obertament, com quan van desmentir que Bárcenas es va acollir a l’amnistia fiscal. Açò és insostenible, els ciutadans estem escandalitzats i volem respostes, volem comissions d’investigació independents i eficaces que esbrinen que ha passat de debò”.

 

Segons Oltra “si de debò el PP és un partit demòcrata en est moment el que ha de fer és deixar que se’ls investigue, que actue la fiscalia i propiciar que canvien les lleis per a afavorir la fiscalització dels comptes dels partits, però sobretot han de deixar de mentir perquè la mentida no pot forma part d’un sistema democràtic sa”.

 

Per a Compromís a la vista dels documents que publica hui El País queda clar que la proposta del PP de realitzar una auditoria interna per a esclarir aquest escàndol és inútil. Qualsevol ciutadà sap que els comptes en B, els diners negres, no apareixen en la comptabilitat regular, sinó que d’existir, apareixen en llibretes ocultes, en manuscrits com el qual hem conegut de Bárcenas.

 

Per a Oltra “es necessiten mesures contundents per acabar amb el problema de corrupció, de descrèdit i de desafecció democràtica. Perquè el problema de tot açò és que es genera la idea que la política i els polítics no serveixen i per tant la democràcia no serveix”.

 

“Necessitem reinventar açò però de zero, no basten les declaracions d’intencions sobre auditories, el dir que es van a asseure a parlar, celebrar reunions que no arriben a cap conclusió. El marc legislatiu actual no serveix, perquè a la vista està que hi ha una impunitat en l’àmbit de la comptabilitat del Partit Popular que el marc legal no ha sabut atallar ni ha sabut evitar. Per tant cal començar de nou, cal escoltar a la ciutadania i establir un marc legal que no permeta que es cobren diners en sobres, que no es declare, que no se sàpia d’on provenen eixos diners”.

 

“És imprescindible que s’assumisquen les responsabilitats polítiques i judicials sobre aquest cas per al que és necessari que es responguen tres preguntes molt concretes, qui va cobrar de la trama de Bárcenas, com es va cobrar, (si va ser en sobres, si era o no diners en negre) i d’on eixien els diners, de donacions anònimes, de comissions per adjudicació de contractes públics, eren fruit d’un delicte? . Aquests són els tres eixos fonamentals sobre els quals els ciutadans volem saber les respostes”, ha assenyalat la diputada de Compromís.