Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les evasives oferides com a respostes en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, “evidencien que el govern valencià no té cap interès a personar-se en el cas Nóos i per això estan donat tot tipus d’excuses ridícules i que ningú es creu. Tot aquest muntatge és per a no personar-se i no perjudicar a l’anterior cap del Consell i és ara quan Fabra ha de decidir si defensa els interessos generals del poble valencià o si encobreix a Francisco Camps en les irregularitats que va permetre a Urdangarín”.

Morera, com ja va declarar ahir, ha tornat a manifestar la seua intenció particular de personar-se en el cas, “tal com li ha demanat el jutge al Consell, perquè hi ha proves de sobra de que el poble valencià i les seues arques han eixit perjudicades en aquest tema i és necessari personar-se, per a defensar els diners que són de tots i totes i que s’ha donat il•lícitament per al lucre personal d’algunes persones. Si Fabra no té valor de defensar-nos, ens personarem nosaltres si el jutge ens autoritza perquè nosaltres no tenim por a encobrir a ningú”.

Segons el portaveu de Compromís, “cada dia que passa és un pas més cap a l’absolució d’aquells que han saquejat les arques públiques valencianes i també dels qui han permès que es pague amb els diners que ara se li lleven a la dependència, a la sanitat, a l’educació, als joves, als agricultors, al sector de la discapacitat, a la seguretat, als emprenedors o als proveïdors de l’administració valenciana. Totes eixes persones no cobraran, però Urdangarín si que ha cobrat gràcies a Camps i a Rita Barberá, als qui protegeixen aferrissadament el Consell d’Alberto Fabra”.

No obstant això, Morera entén la “gran pressió que està patint Fabra pel nombrós grup d’imputats que té en les Corts Valencianes i que, si es rebel•len, poden deixar al president de la Generalitat en minoria. Ara bé, Fabra també ha de decidir si neteja el PPCV o si es deixa fer xantatge per tots els parlamentaris que tenen comptes pendents amb la justícia”.