Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la declaració realitzada avui pel president del Govern, “arriba molt tard i no serveix per res, ja que ha comparegut davant la seua gent, davant els qui li sostenen, no ho ha fet davant els periodistes ni ha acceptat preguntes, en un acte extrem de covardia per a negar-ho tot i no aclarir res”.

Segons Morera, “Rajoy ha perdut avui una bona oportunitat per a donar explicacions i per a dir la veritat davant una ciutadania que ja no es creu res. Diu que no ha vingut a la política per a guanyar diners, però molts companys del seu partit i gent propera sí i contra eixos no actua”.

Des de Compromís han matisat que el president, “ha fet molt de recalcament que no ha rebut diners, però no ha negat les entrades d’eixos diners en el seu partit ni el presumpte finançament il·legal i irregular que és matèria ja dels tribunals i això, afecta i molt als companys valencians de Rajoy, dels quals ell és el seu president i també el seu còmplice perquè la trama Gürtel va pagar actes de campanya electoral a València en els quals va participar Rajoy”.

Morera considera que les explicacions que Rajoy ha donat avui als seus, i no als mitjans de comunicació ni a la societat, “recorda molt l’estil del seu amic Francisco Camps, que negava el que era evident i aplicava la tècnica de l’estruç, no acceptant preguntes dels mitjans de comunicació”.

Per al portaveu de Compromís, “les proves, les recerques i, pot ser, les filtracions interessades per descontents membres del PP, deixaran en evidència en les pròximes setmanes al president del Govern, a qui no li valdrà la pantomima que ha fet aquest migdia des de la seu del PP, sinó que haurà d’assumir de veritat responsabilitats perquè la situació és totalment insostenible i nociva per a la democràcia i la seua credibilitat”.

Segons Morera, “la falta de respostes a les greus evidències de corrupció en el si del PP i la falta d’accions concretes per a depurar responsabilitats, incapaciten a Mariano Rajoy per a ser president del Govern”.