Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la creació d’ocupació i l’estabilitat laboral “no és cap prioritat per al govern de Fabra i és una afirmació basada en dades objectives, en xifres que confirmen que més de 16.000 valencians i valencianes han perdut el seu treball en el mes de gener”.
Segons Morera, “l’espiral sense fre de destrucció de l’ocupació confirma que les mesures de l’austericidi, manades per Merkel i executades per Rajoy i per Fabra només serveixen per a retallar en els serveis públics més bàsics i a generar atur, molt d’atur. Gràcies al PPCV, estem al capdavant de les autonomies on més ocupació es destrueix i no hi ha ni acció ni reacció per part d’un govern, que té paralitzades les Corts, que no escolta les propostes de l’oposició i que està més pendent dels casos de corrupció que afecten al seu partit i no del drama humà que suposa l’atur para milers i milers de famílies valencianes”.
Universitats públiques

Morera ha realitzat aquestes declaracions en l’acte de presentació de l’informe “Contribucions Econòmiques i Socials de les Universitats Públiques Valencianes”, en el qual han participat els rectors de les institucions universitàries públiques.
Segons el síndic de Compromís en el parlament valencià, “les universitats són les grans perjudicades de les retallades i dels impagaments i el govern del PP no entén que no invertir en R+D+i o a millorar l’educació, és condemnar al fracàs i al desastre a la nostra societat”.
En aquest sentit, Morera ha criticat el brutal atac del PP a l’ensenyament públic i a les universitats. “Volen fer-nos retrocedir 50 anys, tornar a l’època en la qual només podien estudiar els fills de les famílies poderoses i com més ataca el PP les possibilitats de totes les persones a poder estudiar, pitjors seran les xifres d’atur i pitjor estarà la nostra societat, i això sense explicar la terrible fugida de cervells que tenim perquè ja no s’inverteix en formació ni en recerca i estem perdent a grans ments que podrien aportar molt per a fer progressar la nostra societat”.