Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al parlament valencià, ha mostrat hui el malestar de la formació per la paràlisi total que pateixen les Corts Valencianes. Segons ha reconegut Morera als mitjans de comunicació, en la compareixença posterior a la junta de síndics, “és una vergonya que ens facen perdre el temps de manera tan miserable. Estem sense activitat a la cambra perquè PP i PSOE estan pactant i fins que no estiga tot ben pastat no ho portaran a les Corts”.

Com a prova a eixes afirmacions, Morera ha recordat que eixos partits, “estan pactant les gestores de les caixes d’estalvi. S’estan mirant les reformes i els canvis a l’AVL, el CVC, la reforma l’estatut i la nostra visió és que fins que no ho tinguen tot pactat no es mouran ni vindran a les Corts”.

Morera ha insistit que el govern valencià “està totalment absent de la realitat i, el pitjor de tot és que ens fan perdre el temps perquè no dóna respostes i amb un president que no compareixerà fins finals de febrer, i això et deixa una gran sensació d’estafa”. El portaveu de Compromís considera que, en compte de fugir de les Corts, “el que hauria de fer el govern valencià és estar explicant-nos per què la Generalitat està en fallida, explicant-nos el dèficit i donant compte de com i quan es rebaixaran el sou el Consell, com va prometre a les Corts el president”.

“No hi ha propostes per part del Consell i no anem a consentir que les mesures que vinguen a anunciar-nos a les Corts siguen més retallades. O parlem clar o no hi ha res a fer”, segons Morera, qui ha criticat al govern de Fabra per no fer res, ni tan sols personar-se al cas Nóos “per a recuperar encara que siguen un parell de milions dels que ens han furtat una banda de criminals, com diu el jutge”.

Mentre les Corts estan paralitzades, “el que no ha cessat ni un moment són les pràctiques que atempten contra el nostre territori i la nostra salut”, segons ha explicat Morera, qui ha presentat així al diputat Juan Ponce per a denunciar la permisivitat del Consell a l’hora d’autoritzar les prospeccions del fracking al nord del País Valencià. En eixe sentit, Ponce ha recordat que eixe mètode de recerca i extracció del gas natural, “és destructiu i nociu per a la salut i més si tenim en compte que el que volen fer pot posar en perill l’aqüífer del Maestrat, que és de gran porositat i al qual poden provocar filtracions molt perilloses”.

Ponce ha lligat el fracking amb les prospeccions petrolieres, “de les que estaven en contra des del PP i ara són molt feliços perquè vénen de fora unes empreses a deixar uns pocs euros, a extraure molts pocs recursos i a hipotecar el futur de moltes generacions de valencianes i valencians”.