Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que “l’obertura de tres noves peces en el TSJCV relacionades amb el cas Gürtrel (visita del Papa, adjudicacions a Correa i delicte fiscal d’Orange Market) evidencia que en aquesta tèrbola trama hi ha moltíssim més a part dels vestits”.

 

Per a Oltra “cal recordar que va haver de ser el Tribunal Suprem, al maig de 2010, el que reobrira la causa sobreseguda inicialment pel TSJCV, propiciant que s’investigara sobre el presumpte finançament il·legal del PPCV a través de la trama Gürtel. S’evidencia que la justícia és lenta, perquè la visita del Papa, una de les peces separades ara pel jutge, és de 2006. Han hagut de passar set anys perquè s’investigue una cosa que feia tan mal olor com les adjudicacions públiques amb motiu de la visita del Papa, com la que es va fer a l’empresa Teconsa”.

 

“Tot aquest assumpte evidencia que el marc legal actual no serveix i és necessari fer lleis que permeten un major control dels governants i que castiguen a aquells que volen evitar el control, com ha fet el PP durant anys. Des que va esclatar aquest escàndol hem pogut comprovar com el PP de la Comunitat Valenciana ha impedit a l’oposició exercir la seua labor de control del govern quan tractàvem d’accedir als contractes entre la Generalitat i la trama Gürtel, ja que són conscients del que ahí s’amaga”.

 

Segons Oltra “les conclusions que es trauen de Gürtel segons avança judicialment és que estem davant el major cas de corrupció i finançament il·legal d’un partit en la nostra democràcia, però també que cal canviar la legislació i que la justícia ha de ser més eficaç, dotant-la dels mitjans que necessita per a realitzar les seues investigacions”.

 

“Així mateix s’ha de netejar la vida pública d’aquella gent que haja estat relacionada amb aquesta trama de corrupció. No és sostenible que Alberto Fabra mantinga en els seus llocs a aquells que estan ficats fins a les celles en aquest escàndol. Des de Compromís anem a seguir darrere d’aquest assumpte demanant transparència al govern del PP encara que lamentablement han passat molts anys, s’hauran pogut destruir proves i alguns delictes fins i tot hauran entrat en període de prescripció”.