Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una petició de documentació en el parlament espanyol per a tindre accés als contractes, en les legislatures en què ha governat el PP, entre l’administració central i les empreses constructores i de serveis, els directius de les quals, apareixen en els papers de Bárcenas com a donants del Partit Popular.

Esta mateixa petició de documentació ha sigut presentada per la diputada autonòmica de Compromís, Mónica Oltra, en Les Corts Valencianes per a conéixer els contractes entre estes empreses i la Generalitat Valenciana des del 1995.

Per a Baldoví “estem davant d’un assumpte molt greu, directius d’empreses que han contractat de manera continuada amb les administracions públiques i que ara sabem que, segons esta documentació revelada, han realitzat donacions al PP que per la seua quantia vulneraven la llei”.

“Des de Compromís entenem que s’ha de realitzar una investigació a fons sobre estes donacions pels evidents indicis de què ens trobem davant del finançament il·legal d’un partit polític i la possibilitat que hi haja hagut delicte de suborn per part dels donants, per això reclamem al govern total transparència sobre estos contractes”.

Segons ha assenyalat Baldoví “concretament el que volem és comprovar els expedients de contractació per a contrastar les dates en què s’aprovaren amb les dates en què estos empresaris realitzaren les donacions al PP. Les coincidències entre la contractació i les donacions serien una prova concloent per a iniciar un procés penal per suborn”.