Bota al contingut principal

La consellera d’Educació, Cultura i Esports, María José Català, ha contradit i posat en evidència els compromisos del president Fabra en les Corts Valencianes, perquè ha contestat a una petició d’informació de Compromís sobre les despeses de la Fórmula 1 de 2012 que això se sabrà en l’informe de la Sindicatura de Comptes, un document que no estarà disponible fins a 2014, dos anys després de la celebració d’eixe gran premi.

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha recordat que en la sessió de control al president de la Generalitat de 14 de juny de 2012, “vàrem animar en l’hemicicle al cap del Consell a que diguera públicament quants diners havia costat a la Generalitat la celebració de la Fórmula 1 a València. Alberto Fabra, en la seua contestació, va dir que una vegada que passara la celebració del Gran Premi de València, que se celebrava la setmana següent a eixe debat, lliuraria tota la documentació que sol·licitàrem des de Compromís”.

El debat en qüestió es pot consultar en el Diari de Sessions de les Corts Valencianes 48/VIII de 14 de juny de 2012 i en seguiment del compliment dels compromisos del president, i en vista que els mesos passaven sense obtindre informació, Enric Morera va formular una pregunta el passat 18 de setembre per a conéixer quant li havia costat a la Generalitat la celebració del gran premi de Fórmula 1 a la ciutat de València. La sorpresa ha estat amb la resposta, rebuda recentment al grup parlamentari i que signa la consellera Català, qui no segueix les promeses fetes pel president en debat parlamentari i remet a Morera a que espere a l’informe de la Sindicatura de Comptes de 2012, que serà públic en 2014.

Morera considera que la resposta de la consellera, “és molt lamentable, perquè deixa en evidència al president i demostra la cara autèntica del PP valencià, que és la d’amagar tota la informació possible per evitar que es conega públicament en què es gasten els diners públics el govern de la Generalitat”. Per això, el portaveu de Compromís ha instat al cap del Consell a que desautoritze a la consellera Català “i siga Fabra qui ens lliure directament tota la documentació que va dir que ens lliuraria només passara la competició i que no ha estat així”.

També, el síndic de Compromís ha anunciat que, amb tota la documentació disponible, tornarà a preguntar a Fabra si va a complir la paraula donada en les Corts el passat mes de juny o si seguirà per la línia de l’opacitat de Català. “Si el president vol demostrar que té vergonya i paraula, esperem ja la documentació que ens nega la consellera Català, com esperem que el cap del Consell prenga mesures per eixa resposta i per eixa forma d’actuar que tan poc beneficia al control del govern i a la transparència”, segons Morera.