Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui una petició de compareixença del conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, en Les Corts per a què explique perquè l’Institut Valencià de Finances (IVF) no acomplí amb la seua funció d’inspecció i fiscalització de CAM i Bancaixa per a impedir el frau de les accions preferents.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “com ha retret ara el Síndic de Greuges el govern valencià, a través de l’IVF, no va fer res per a protegir els drets de aquelles persones que a través de la comercialització d’accions preferents se’ls ha deixat sense estalvis”.

 

“Tant la CAM com Bancaixa estaven controlades majoritàriament pel Partit Popular quan s’oferiren estos productes financers fraudulents, que eren en realitat una manera de tapar els forats negres d’estes entitats bancàries deixant a la gent, majoritàriament persones majors, sense els seus estalvis de tota la vida”.

 

Per a Oltra “els dirigents d’estes caixes d’estalvi actuaren sense escrúpols per a traure diners d’on fóra i de la manera que fóra. És evident que en este assumpte existeix una responsabilitat important del govern valencià que s’ha de depurar”.

 

“Els poders públics han de protegir els drets de la ciutadania i per això reclamem al Consell que deixe de desentendre’s d’esta problemàtica i intervinga per a què es repare el dany que s’ha causat a estes persones”, ha conclòs la diputada de Compromís.