Bota al contingut principal

 

  • Mollà: “És vergonyosa la covardia d’Alberto Fabra de no demanar-li l’acta de diputat a l’ex conseller”

 

La diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha assenyalat hui que “després de conéixer les contundents conclusions de l’informe intern del Consell sobre la gestió de Rafael Blasco al capdavant de la conselleria de Solidaritat, en què es detecten nombroses irregularitats en la concessió de subvencions, és necessari conéixer l’abast de les pràctiques corruptes d’este personatge per les distintes conselleries per què ha passat”.

 

S’ha fet públic que a mesura que avança la investigació sobre el cas de la corrupció en cooperació, la fiscalia està indagant sobre les vinculacions entre Rafael Blasco i Augusto Cesar Tauroni, l’empresari empresonat per este cas. El ministeri públic està recopilant informació de contractes adjudicats a empreses vinculades a Tauroni per conselleries dirigides per Blasco.

 

“És per això que des de Compromís anem a registrar una sèrie d’iniciatives en Les Corts per a reclamar al Consell que, a l’igual que ha fet amb les ajudes a la cooperació, realitze informes interns sobre totes les adjudicacions realitzades per Blasco a empreses de Tauroni des de les diferents conselleries que dirigí consecutivament des de l’any 1999, Ocupació, Benestar Social, Territori, Sanitat i Solidaritat”.

 

Segons Mollà “Anticorrupció va darrere del contracte dels Centres de la Dona 24h que Blasco adjudicà a Tauroni en 2001 quan era conseller de Benestar Social i tot apunta a irregularitats també en l’adjudicació de contractes a Tauroni sobre gestió informàtica en 2006 quan Blasco dirigia la Conselleria de Sanitat. És necessari que el govern valencià realitze informes sobre estes adjudicacions, però a la vegada ha de fer un rastreig de tots els contractes de les conselleries dirigides per Blasco amb este empresari perquè sembla evident que existia una trama muntada per al saqueig de les arques públiques que es desplaçava de conselleries segons ho feia Blasco”.

 

D’altra banda Mollà ha qualificat de vergonyós que Albertro Fabra no haja reclamat ja l’acta de diputat a Rafael Blasco i que el seu grup parlamentari no l’haja expulsat. “Tenim un President de la Generalitat covard i un partit que sustenta el govern tan acostumat a la podridura de la corrupció que són capaços de tragar amb tot amb tal de mantindre’s en el poder”, ha assegurat Mollà.