Anar directament a les notícies

Baldoví acusa al PP de servir als diners i no a les persones per no voler tramitar la ILP contra els desnonaments

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha assegurat avui en el debat sobre la Iniciativa Legislativa Popular per a paralitzar els desnonaments i introduir la dació en pagament per a cancel•lar les hipoteques, que es tractava d’una votació que podia haver sigut històrica perquè el parlament tenia l’oportunitat de triar “i posicionar-se clarament del costat de les persones i que la majoria d’una minoria no ho ha volgut així”.

Baldoví, referint-se a un passatge bíblic en el qual es diu que “no es pot servir a Déu i als diners” ha plantejat una pregunta en l’hemicicle, “amb qui estem avui els diputats i diputades d’aquest parlament, a qui hem de seguir: als diners i als bancs o a les persones?”. L’al•lusió a una cita del Nou Evangeli l’ha introduït el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ja que, segons Baldoví en al•lusió als diputats i diputades del PP, “ja que vostès són tan amics de les mitres, les sotanes i les mantellines negres i pot ser que aquestes paraules els sonen d’alguna cosa”.

El diputat de Compromís ha recordat que els bancs “han sigut els principals responsables d’aquesta crisi i que no es pot votar en contra d’una iniciativa per a evitar que més ciutadans es queden en el carrer, sense llar, com ja s’han quedat 400.000 persones. Avui hem de triar entre servir a eixes persones o a la banca, la qual mai perd, els qui no perdonen ni l’últim euro a les famílies encara que això supose l’exclusió social”.

Baldoví ha recordat, amb les dades del CIS en la mà, que la classe política “és el tercer problema de la societat, segons els ciutadans perquè els polítics s’obliden durant tota la legislatura de les persones que representen”. El parlamentari de Compromís ha assegurat que ell va ser triat “amb milers de vots de ciutadans que van dipositar la seua confiança en mi i que hui esperen que estiga al seu costat, que no els falle i no els fallaré i votaré sí a una iniciativa promoguda per ciutadans, a una iniciativa justa, digna, humana i quan isca hui del Congrés, ho faré amb el cap ben alt”.

El representant de Compromís en el Congrés era conscient que la ILP anava a ser rebutjada pels vots del PP (cosa que després no ha passat, gràcies a la pressió popular) però, malgrat això, “no aconseguiran que perdem la nostra il•lusió ni la nostra indignació i serà qüestió de temps que puguem guanyar aquesta batalla”.

  • Ferran

    M'agradaria que algun/a dirigent de la coalició em responguera per què Compromís no s'ha adherit al manifest conjunt que al Congrés dels Diputats a Madrid han firmat BNG, ERC i Amaiur, a favor de l'autodeterminació. Si aquest punt figura en el seu programa electoral, això no pot ser interpretat per part de l'electorat de la coalició com un engany a les persones (aspecte que tant sembla importar a Compromís)? Potser no s'ho creuen? Aleshores, per què no ho retiren del programa? En cas contrari, caldria, crec jo, una explicació a un electorat, una part del qual sí que ens sentim independentistes. Gràcies.

  • Maribel

    Ferran tens molta raó, jo sóc part d'eixe electorat …m'ha hagués agradat l'ahdesio