Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha participat hui en el debat parlamentari, concretament en una interpel·lació al ministre per a mostrar la total oposició de la coalició a l’autorització del fracking per a la recerca de gas, en les comarques del nord del País Valencià.

Segons ha comentat en el debat, “el mètode per extraure gas del subsòl mitjançant la fractura hidràulica té uns impactes ecològics i també unss riscos per a la salut de les persones han desencadenat l’alarma en molts llocs on s’ha executat eixa pràctica”, segons Baldoví.

El parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha acusat al govern del PP de voler hipotecar el futur “de moltíssimes poblacions del nord del País Valencià i també d’altres territoris de l’estat. Ens van a posar en perill la nostra salut, van a posar en perill el futur dels nostres fills per buscar un gas que no tenim en abundància, en compte d’aprofitar l’abundant sol i el vent que sí que tenim al nostre territori”.

Baldoví considera que no es pot permetre la fractura hidràulica perquè amb eixe mètode, “s’injecten substàncies químiques al subsòl, que acaben calant en els aqüífers i això és un perill. També paisatgísticament suposa un problema per la quantitat d’espai que utilitzen amb torres, basses i el moviment de terres i, a més a més, el fracking genera una gran quantitat de residus sòlids i d’emissions contaminants. Ens agradaria saber quins interessos especials té el govern en permetre eixa pràctica i quan parlem d’interessos, parlem de les pràctiques de Bárcenas en el PP que ara totes i tots ja coneixem”.

Segons Baldoví, “els veïns i veïnes de les comarques del Nord del País Valencià no es mereixen una condemna com la que li vol imposar el govern de Rajoy amb el fracking i per això anem a lluitar perquè no vaja endavant. Anem a portar les reivindicacions dels pobles de Castelló que estan en contra d’eixe mètode al Congrés i també a les Corts Valencianes, on Compromís ha presentat una proposició no de llei que esperem que compte amb el suport de tots els grups parlamentaris, com estaven també en contra la legislatura passada Rita Barberà, Cotino, Camps o González Pons de les prospeccions petrolieres a la costa valenciana, unes prospeccions que ara celebren des de la major de totes les hipocresies”.