Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha reclamat al govern valencià que modifique d’immediat la informació recollida en la pàgina web de la Generalitat sobre la “Sol·licitud de pròrroga de subsidiació en habitatges de protecció oficial i en habitatges protegits de nova construcció (VPO i VPNC)”.
 
Tal i com ha denunciat la Plataforma d’Afectats per Ajudes a la Vivenda, en la web de la Generalitat s’afirma de manera errònia que les subsidiacions dels préstecs hipotecaris no seran renovades segons allò disposat en el Reial Decret 20/2012.
 
La subsidiació són les quantitats abonades per l’administració pública a les entitats financeres, com a part del pagament d’interessos dels préstecs destinats a finançar la compra d’habitatges de protecció oficial.
 
Segons Ferri “la informació que dona la Generalitat a través de la seua web o es tracta d’una errada o compta amb una clara intencionalitat: dissuadir a la gent de sol·licitar una renovació de les subsidiacions dels préstecs hipotecaris. El Reial Decret únicament estableix la denegació de noves sol·licituds d’ajudes i en cap cas de la renovació de subsidiacions concedides amb anterioritat”.
 
“Per això des de Compromís anem a presentar iniciatives en Les Corts per reclamar al Consell que rectifiquen esta informació. Així mateix animem als possibles beneficiaris interessats a presentar les seues sol·licituds de renovació de la subsidiació”, ha conclòs Ferri.