Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha tornat a rebre una negativa a lliurar informació de com es gasta els diners públics el govern valencià. Si la setmana passada la consellera María José Català negava dir el cost per a la Generalitat del gran premi de Fórmula 1 a València en 2012, ara és el torn de l’Open 500 de Tenis.

Enric Morera va preguntar el 30 d’octubre de 2012 sobre l’aportació econòmica del Consell a l’Open 500 de Tenis i també per les contraprestacions rebudes per la subvenció. També, des de Compromís sol·licitaven saber l’empresa organitzadora i si esta havia pagat per l’ús d’un edifici públic com és l’Àgora.

La resposta de la consellera Català, “sembla un copia i enganxa de les anteriors preguntes, amb un afegitó pitjor, perquè ha tornat a contestar, com es feia en l’etapa de Camps, que existixen unes clàusules de confidencialitat i per això no ens poden donar cap document”. A més, “Català ens torna a remetre a l’informe de la Sindicatura de Comptes, i si hem preguntat per les despeses de 2012 ens haurem d’esperar a l’informe de 2014. Si això és una mostra de la transparència i del bon govern del que parla Fabra, és que no han entés res i és que continuem amb un Consell que empra les mateixes pràctiques opaques i d’ocultació d’informació que de les de l’etapa de Camps”.

Morera ha recordat que la setmana passada, “la consellera Català també ens va negar la informació relacionada amb les despeses de la Fórmula 1 de 2012, tot i que el president Fabra es va comprometre en les Corts que eixa informació estaria disponible en finalitzar el gran premi, que l’any passat va ser en juny. Estem a febrer i ens remeten també a l’informe de la Sindicatura de 2014”.