Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que l’anunci de reforma fet pel ministre Montoro, “suposa la mort immediata de símbols de la nostra cultura, perquè desapareixeran escoles i conservatoris de música que són municipals i que ara, mitjançant eixa reforma, la competència passa a les autonomies i en el cas valencià, tots sabem les greus retallades i els impagaments que han patit les societats musicals”.
Morera considera que l’anunci de la reforma, “suposa un colp molt dur per a la nostra identitat perquè ataca directament a les escoles i conservatoris de música, que corren el perill de desaparéixer i, més greu encara, unes 1.200 persones es quedaran sense treball si s’executen les pretensions del govern de Rajoy”.
També, les competències municipals en matèria d’ensenyament passen a les autonomies. Segons el portaveu de Compromís, “si ara les escoletes infantils o les escoles d’adults són competència de la Generalitat, podem esperar-nos el pitjor, perquè tancaran escoletes que funcionen perfectament, ens deixaran sense formació per a persones adultes i, com no, es generaran milers de desocupats”.
Des de Compromís consideren que la reforma que pretén impulsar el govern central, “es desenvolupa amb l’objectiu de fer complir l’article 135 de la Constitució, possiblement l’únic article que els preocupa complir i que reformaren de forma exprés PP i PSOE per a pagar deute. Van a deixar-nos sense res, amb l’excusa d’estalviar per a pagar un deute que no han generat ni del qual són culpables els ciutadans i que ara, pagaran tristament sense conservatoris i escoles de música i d’adults entre altres serveis”.