Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts Valencianes, Mónica Oltra, va mantindre ahir una reunió amb representants de l’associació Jueces para la Democracia per a tractar les nombroses problemàtiques que està patint l’administració de justícia.

 

Jueces para la Democracia és una de les entitats convocants de la vaga de jutges i fiscals de hui; en la reunió Oltra va mostrar el suport de la seua formació a les mobilitzacions de la judicatura perquè “la nefasta gestió del govern del PP està perjudicant greument el funcionament i l’accés a un dret bàsic com és la justícia”.

 

Des de Compromís es subscriuen totes les reivindicacions dels convocants de la vaga de jutges i fiscals, entre elles Oltra destaca que “la demanda de inversió pública en Justícia és fonamental per al correcte funcionament d’esta administració. Les retallades imposades pel govern del PP suposen empitjorar la situació de la justícia, cosa que tal volta fan perquè no els interessa que vagen endavant les nombroses causes judicials que ells mateix tenen pendents”.

 

Així mateix per a Oltra “les taxes judicials del ministre Gallardón són un atemptat contra l’accés de la ciutadania a la justícia, per això també reclamem la derogació de la llei que ha establert unes taxes que clarament vulneren el dret a la tutela judicial efectiva de la ciutadania”.

 

Per a la diputada de Compromís “és lamentable que des del PP no s’atenguen les propostes de jutges i fiscals i s’hagen tancat en banda a negociar unes mesures reivindicades pel món de la justícia que van encaminades a millorar l’administració d’un dret bàsic de la ciutadania”.