Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei en Les Corts Valencianes per exigir al Consell una investigació sobre la contaminació de l’aigua potable d’Alzira per la presència de fitosanitaris.
 
Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “és necessari conéixer que ha ocorregut en este problema de salut pública per això urgeix una investigació per a detectar l’origen del fitosanitari il·legal. Reclamem transparència en les actuacions del govern valencià, que es realitzen els tractaments necessaris per a revertir esta greu situació el més ràpid possible i es depuren les responsabilitats”.
 
Per a la parlamentària de Compromís “ha hagut una evident falta de controls per part de Generalitat que ha dut a la contaminació de l’aigua posant-se en perill la salut de la gent. Desconeixem els efectes que puga tindre esta situació en la salut, tampoc s’ha informat del temps que han pogut estar consumint aigua contaminada els veïns d’Alzira, el govern ha de donar moltes explicacions a la ciutadania”.
 
“Des de Compromís exigim també al Consell que inicie les accions legals necessàries per a depurar responsabilitats dels culpables de la contaminació de l’aigua destinada al consum humà a Alzira”, ha conclòs Oltra.