Bota al contingut principal

El diputat de Compromís a les Corts Valencianes per Castelló, Josep Maria Pañella, ha lamentat “la total desinformació i la manca absoluta d’implicació del Ministeri de Foment en el corredor mediterrani, fet que ha estat constatat per la intervenció del Director General de Ferrocarrils en l’acte sobre l’eix ferroviari Castelló-Tortosa-Tarragona celebrat hui a Peníscola. En cap moment, el senyor Manuel Niño s’ha referit a allò que reclamem alguns partits, les institucions i els empresaris, que és el corredor mediterrani, sinó que ha parlat de millorar la línia de ferrocarril que ja existeix, quan el que necessitem és una línia específica per a connectar els nostres productes amb Europa”, segons Pañella.

El parlamentari de Compromís considera que la negativa a fer el corredor del PP de Rajoy, “és evident, perquè quan es parla del pedaç que volen fer amb el tercer carril demostren que l’aposta del govern central és eixa, la d’un corredor central i no un corredor mediterrani, malgrat que les dades objectives i científiques donen la total viabilitat a la infraestructura que necessitem a l’arc mediterrani”.

Segons Pañella, “el representant del Ministeri de Foment ha vingut a fer un paper molt difícil, davant d’institucions i empresaris que reclamen un corredor mediterrani. Tots sabem de les pressions internes del PP a Rajoy perquè aposte per un corredor central i tots els que estàvem hui a Peníscola també sabíem que la ministra Pastor va votar en contra de les inversions europees per al corredor mediterrani i és molt lamentable que el govern de Rajoy continue atrinxerat en eixes tesis i emprant eufemismes per a no parlar del corredor que ens cal”.

El diputat de Compromís ha insistit que la indústria automobilística, el calcer, l’agricultura, el taulell i tot allò que es produeix al País Valencià, “té eixida a Europa i eixa eixida ha de ser directa i ràpida, pel bé de la recuperació econòmica del nostre territori i la generació de llocs de treball. Totes les excuses, tots els invents i els pedaços que ens vulga vendre el govern de Rajoy, estan de sobra perquè no és el que reclamen els experts i no és el que necessita la nostra economia”.