Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha rebut recentment una resposta parlamentària a una pregunta seua, registrada el passat 9 de novembre i que ve a confirmar una sospita que tenia el síndic de la coalició. El Consell va demanar un aval de 24 milions d’euros a una sucursal del Banco de Santander a favor d’una empresa amb domicili social a Londres.

Segons Morera, “vam tindre coneixement d’eixos moviments per part del Consell i decidírem preguntar, perquè tractant-se com es tractava d’una empresa anglesa, amb tota probabilitat tenia relació amb la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 a València i així ha estat”. Per al portaveu de Compromís, “esta acció del govern d’Alberto Fabra demostra que el seu Consell continua avalant el model de malbaratament dels recursos públics mentre la gent perd la casa i el treball i això, és molt penós”.

Morera ha lamentat que el Consell faça gestions per a pagar 24 milions d’euros a un multimilionari i, per contra, “no tingua el valor que cal tindre per demanar una moratòria del deute públic. El senyor Ecclestone tindrà els seus contractes, però té diners de sobres i pot esperar-se a cobrar el que li deu la Generalitat, però qui no pot esperar-se són les persones que estan perdent sa casa perquè no arriba el xec habitatge promés, o perquè no tenen treball i per eixos ciutadans el govern del PP no dóna la cara, no negocia i no demana avals”.

També, Morera ha criticat l’opacitat de les respostes del Consell. “Ens reconeixen que demanen avals, ens reconeixen que són per al que són, però no confirmen si eixos 24 milions són per a pagar el famós cànon que en el seu dia va negociar Francisco Camps amb Ecclestone. Volem saber la veritat i ja n’hi ha prou d’ocultar com i amb qui es gasten els diners públics dels valencians des de la Generalitat”, ha declarat Morera. De fet, el síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha anunciat que la propera setmana la formació preguntarà al Ministeri d’Hisenda per estes accions del govern valencià perquè, segons Morera, “tenim clar que es tracta d’una manera molt opaca d’emetre deute i dèficit públic”.

Segons el portaveu de Compromís al parlament valencià, “tenim joves sense beques, empreses que tanquen, xiquets sense transport escolar, sense menjador, sense mestres, sense escola. Proveïdors sense cobrar, dependents sense ajudes, centres de discapacitats que tanquen, però el govern de Fabra sols negocia amb els bancs per avalar la Fórmula 1. Continuem amb un govern que actua i fa igual que l’anterior, el que ens ha portat a la ruïna econòmica i de credibilitat institucional i, per tant, incapacita al PP i el model de societat que defensen per a seguir governant en el País Valencià”.