Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat hui que dos anys després de la seua inauguració l’hospital de la Nova Fe de València segueix sense comptar amb llicència d’activitat definitiva per no haver-se solucionat problemes de seguretat detectats pel Servici de Prevenció d’Incendis de l’Ajuntament de València (SPEIS), que requeriran la realització de noves obres.

 

Així es desprén de les respostes parlamentàries que ha rebut Compromís per part de la Conselleria de Sanitat després d’haver registrat en Les Corts Valencianes una sèrie d’iniciatives al respecte de la llicència d’activitat d’este centre hospitalari.

 

El conseller de Sanitat, Manuel Llombart, reconeix que encara estan treballant en modificacions tècniques suggerides per l’SPEIS per a millorar l’accessibilitat dels bombers als edificis del complex hospitalari i que una vegada estiga elaborat el corresponent projecte es procedirà a la tramitació de les obres per via d’urgència. Així mateix en la seua contestació Llombart nega a Oltra la possibilitat de tindre accés a l’expedient de llicència d’activitat del nous Hospital la Fe, com demanava expressament la diputada de Compromís, posant com excusa que es tracta d’un expedient obert.

 

Per a Oltra “la negativa del Consell a facilitar-nos l’expedient de l’actual situació administrativa de l’Hospital de la Nova Fe, que no té la llicència d’activitat definitiva concedida i no disposa d’un pla d’evacuació aprovat pels bombers evidencia que estan tractant d’amagar la irregularitat en què està funcionant este centre hospitalari”.

 

“No és possible que el major hospital de la nostra Comunitat estiga en una situació en què en cas d’incendi els bombers no tinguen garantit l’accés. En la pròpia resposta parlamentària el conseller de Sanitat ens diu que efectivament s’han d’escometre obres noves en este hospital per a millorar l’accessibilitat en cas d’emergències perquè així ho ha exigit el Servici de Prevenció d’Incendis de l’Ajuntament de València però es nega ha facilitar-nos els expedients per a què poder comprovar la gravetat de la situació”.

 

“Volem vore l’informe del cap de Bombers de València sobre la situació real d’este hospital ja que volem saber si els pacients, els familiars que els acompanyen i els treballadors que hores d’ara estan en la Nova Fe estan allí en condicions de seguretat o no”, ha conclòs Oltra.