Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes lamenta que per culpa de “la gran irresponsabilitat del Consell, els pobles de l’interior valencià han perdut 5,4 milions d’ajudes europees, enfocades a la promoció d’eixos municipis i per a la creació de llocs de treball. Sens dubte, eixa irresponsabilitat demostra la incapacitat total del PP per a continuar governant i gestionant la nostra Generalitat”.
 
Segons Morera, “caldrà que des del Consell expliquen què fan els seus consellers, els seus secretaris autonòmics, directors generals i càrrecs de confiança, que no són capaços de tramitar la documentació que demana Brussel·les per a justificar una ajuda concedida per Europa. Si no estan preparats per a treballar, per a gestionar i per a governar, si no són capaços d’aconseguir inversions per a millorar el benestar de les comarques de l’interior, serà millor que se’n vagen a sa casa perquè la situació actual de la societat valenciana no permet perdre més temps i diners”.
 
Des de Compromís consideren que el govern valencià, “ha de donar explicacions i, com no, depurar responsabilitats perquè els incompetents que han permès la pèrdua d’eixes ajudes europees no poden estar ni un segon més cobrant de l’administració pública valenciana”, segons Morera.
 
No és la primera ocasió en què la Generalitat Valenciana deixa abandonats a la seua sort als municipis de l’interior valencià. Morera ha recordat que el passat 14 d’octubre, des de Compromís ja es va advertir de l’estafa que s’estava cometent amb els municipis de l’interior valencià, als quals se’ls estava retallant les ajudes per a la promoció turística i que, a més, després de fer despeses a compte de la subvenció que havien de rebre, eixa ajuda no va arribar mai. “Eixa estafa la va promoure la conselleria de Turisme en 2012 i va ocasionar l’endeutament de molts municipis xicotets, que invertiren per a promocionar-se turísticament i que després, no han rebut la subvenció promesa, deixant a estos ajuntaments en una situació econòmica molt delicada i l’excusa de la retirada de les ajudes era el dèficit públic i la crisi econòmica, el que demostra que el Consell no comprén encara que cal invertir i promocionar els nostres pobles per a generar ocupació i riquesa, que és la finalitat d’un bon govern que, evidentment, no tenim”, segons ha explicat Morera.