Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha rebut contestació de la Conselleria de Sanitat respecte als temps d’espera en els serveis d’urgències públics després de què la coalició registrara una sèrie de preguntes parlamentàries en Les Corts sobre el funcionament de les urgències en determinats hospitals durant l’estiu de l’any passat.

 Estes dades estableixen que el temps mitjà d’estada en el servei d’urgències de l’Hospital de Dénia, públic de gestió privada, és de 5 hores i 23 minuts, mentre que el temps mitjà d’estada en les urgències dels hospitals de gestió pública del Servei Valencià de Salut és de 2 hores i 51 minuts.

 Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “les dades que ens ha facilitat la conselleria sobre la demora dels pacients en les urgències hospitalàries demostra que la gestió pública dels hospitals és més eficient que la privada”.

 “Un exemple molt clar d’esta circumstància el tenim en l’Hospital de Dénia que té més de dos hores de demora superior a la mitjana dels hospitals de gestió pública. Per a fer-nos una idea açò suposa que a una persona que es trobe a la Marina Alta i haja d’acudir a urgències li ix més a compte anar-se’n a l’Hospital d’Ontinyent i tornar ja que, en concret, este centre hospitalari té una mitjana de quatre hores d’espera menys que el de Dénia”.

 Segons Oltra “esta és una situació irracional que demostra que la gestió privada de la sanitat pública no només és insostenible en termes econòmics sinó que baixa la qualitat assistencial respecte a la gestió directa. Els pacients han d’esperar més temps en un hospital privatitzat que en un hospital completament públic, la qual cosa, òbviament, empitjora la qualitat de la salut de la gent”.