Bota al contingut principal

La moció que va ser aprovada al darrer ple de la Diputació de València, ha acordat sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana que trasllade el seu malestar i oposició al fet que els inspectors de Treball destinats a la inspecció dels activitats agrícoles, vagen acompanyats d’agents de la Guàrdia Civil, considerant que aquestes persones no estaven incomplint cap llei i només feien treballs de manteniment dels seus camps.
El document aprovat també contempla la retirada dels sancions a les persones jubilades que realitzen treballs amb l’objectiu de cobrir els costos de manteniment i producció dels seus camps i la creació i aplicació d’un pla real i efectiu, que garantisca la recuperació del sector agrícola valencià, per tal de convertir-lo en un motor per a la recuperació econòmica del nostre territori i generadora de llocs de treball.
El diputat provincial de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Emili Altur, ha criticat “el desencert de les polítiques del PP per no reconèixer que el manteniment de la majoria dels camps valencians depèn exclusivament de persones que, tot i no obtenir més guanys que els justos per cobrir els costos de manteniment i producció, decideixen mantenir els seus cultius en el millor estat possible” i ha lamentat “que no es creen més mesures de protecció i potenciació eficient del sector agrari valencià”.

 

Antecedents

 

La moció es va presentar després que es coneguera el cas dels dos jubilats que van ser sancionats amb 700 euros i a pagar un mes del segur d’autònom per estar treballant les seues terres. La multa imposada contradeia totalment la llei que es va aprovar al juliol de 2011 que estipulava que “percebre la pensió de jubilació serà compatible amb la realització de treballs per compte propi els ingressos anuals del qual totals no superen el Salari Mínim Interprofessional, en el còmput anual, -uns 9.000 euros-. Qui realitzen aquestes activitats econòmiques no estaran obligats a cotitzar per els prestacions de la Seguretat Social. Els activitats especificades en el paràgraf anterior, per els quals no és cotitza, no generaran nous drets sobre els prestacions de la Seguretat Social”.