Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la xifra del dèficit de 2012 del País Valencià, que ha arribat al 3,45%, “és motiu suficient per a la convocatòria urgent d’eleccions perquè el PP ha fracassat amb les seues polítiques i perquè Fabra ha consentit l’aprovació de dos pressupostos falsos, els de 2012 i 2013, que no s’han fet basant-se en la realitat econòmica de la Generalitat”.
Segons Morera, “el fracàs de Fabra, del seu equip polític i dels tecnòcrates és més que evident i cal un canvi urgent de model, de fer política, perquè si continua el PP al capdavant de les institucions valencianes hipotecarem el futur dels nostres fills i, possiblement, dels nostres néts”.
El portaveu de Compromís ha fet estes declaracions després de fer-se pública la dada del dèficit valencià, una dada que Morera ja va anunciar en un debat parlamentari a maig de 2012 que arribaria al 3,5%, aproximadament i que, finalment, s’ha fixat en un 3,45%, malgrat que en tot moment el govern valencià ha intentat maquillar i amagar eixes xifres. “Segons les dades, la Generalitat des de que governa Alberto Fabra ha perdut en dos anys vora 3.500 milions d’euros, un fet que si passa en qualsevol empresa privada el seu màxim representant estaria, com a mínim, en l’atur”,segons ha declarat el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista al parlament valencià.
També, Morera ha recordat que al mateix debat, “Fabra es va comprometre a que ell, els seus consellers i els alts càrrecs de designació política de la Generalitat es rebaixarien el seu salari segons foren les xifres del dèficit, però amb el que ha passat, ni treballant tots els consellers, secretaris autonòmics, directors generals i assessors de bades, podrien pagar tot el mal que han fet. Tot això demostra que Fabra i el seu equip no tenen decència política i cal que dimitisquen immediatament”.