Bota al contingut principal

El Consell Nacional del BLOC, la Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià, l’Assembla dels Verds-Esquerra Ecologista del PV i l’assemblea d’adherits a Comrpomís s’han reunit este matí en la ciutat de València i Petrer (en el cas d’Els Verds) per a triar als representants al Consell General de Compromís, que es constituirà el proper dissabte.

En la intervenció del secretari general del BLOC, Enric Morera, abans de la votació, el també portaveu de Compromís en les Corts Valencianes ha destacat que les reunions que s’estaven celebrant este matí eren “molt importants perquè la situació és molt greu, amb molta inseguretat en la societat i estan totes les institucions qüestionades. Sense anar més llunys sols hi ha que revisar una miqueta l’hemeroteca per vore que Bárcenas i tots els secretaris que ha tingut el PP i que han acabat sent multimilionaris, i això és molt sospitós”.

Morera ha recordat que les formacions integrants de Compromís són “les dipositàries de les esperances de milers de persones que volen un canvi real i que no ens situen dins del sistema tradicional de partits. Ací estem per treballar per un projecte polític molt clar i no hem vingut a fer a uns altres partits de govern, sinó que nosaltres, des del rigor, la humilitat i el sacrifici volem posar el nostre projecte al servei de les persones”.

Finalment, els consellers i conselleres nacionals han triat com a consellers generals de Compromís pel BLOC han estat: Helena Malonda, Xavier Ochando, Consol Castillo, Cristina Suñer, Reis Gallego, Eva Sanchis, Clara Ferrando, Enric Cuenca, Sergi Doménech i Vicent Martínez.

Per la seua part, la Mesa Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià ha triat, per unanimitat a Noemí Soto, Feliciano Albaladejo, Dory Cortés, Manuel Alcaraz, Dolors Pérez, Sergi Alejos, Isabel Fernández, Miquel Real, Isaura Navarro i Arantxa Murgui i Toni Planells com a representant d’Iniciativa en la Mesa del Consell General.

Foto 2013-03-02 17.08.27

Des d’Iniciativa han destacar la importància del procés que comença esta setmana i que conclourà el proper dissabte perquè Compromís s’articula “com una cooperativa on prima la horitzontalitat i, a més, també ens enfortim com a formació per a presentar davant la ciutadania una eina capaç de transformar la nefasta situació a la que ens han portat els governs del PP i del PSOE”.

Per la seua banda, des d’Els Verds, que s’han reunit a la població de Petrer i ha triat els 10 membres del Consell General de Compromís que corresponen com a partit fundacional de la coalició. A banda, formaran part d’este òrgan altres membres destacats d’ELS VERDS-EEPV com el diputat a les Corts Valencianes Juan Ponce i l’exdiputat Carles Arnal.

En l’assemblea verda han aprovat varies resolucions entre les que destaca la petició de dimissió de la Consellera de Medi Ambient, per la seua nefasta gestió, i en particular, pel seu fracàs en la gestió forestal, insostenible, del govern del PP, mentre que en el capítol de resolucions, al Consell Nacional del BLOC s’ha aprovat una proposta de resolució per a mostrar la total solidaritat de la formació nacionalista amb els joves sahrauis procesats al Marroc sense cap garantia legal.

Per últim, els adherits de Compromís s’han reunit també a València i han triat  a Esther Gallardo, Isabel Martín, Frèdèric Fasquelle, Rubén Tello, Isabel Jiménez, Rebeca Ten, Josep Bort, Yolanda Ramos, Lluís Miquel Segrelles, Pablo Fernández i a Joan Ribó i Esther Tarín com a representants en la Comissió Executiva Nacional.

També, pels adherits participaran en les comissions de l’Executiva Nacional les següents persones: Comissió Organització: Cristian Ballesteros; Comissió Comunicació: Isa Lozano; Comissió Finances: Iván Castañón; Comissió Institucional: Isabel Martín; Comissió Sectorials: Josep Bort.