Anar directament a les notícies

Compromís reclama al Consell explicacions sobre la utilització partidista dels serveis jurídics de la Generalitat

Publicat el en Llibertat i Igualtat

La diputada d’Iniciativa i portaveu adjunta de Compromís Mónica Oltra ha registrat en Les Corts una pregunta amb sol·licitud de contestació per escrit dirigida al Consell en què se li reclama una esclariment sobre l’ús dels serveis jurídics de la Generalitat.

Esta pregunta s’ha formulat com a conseqüència de les paraules del President Camps en la darrera sessió de control en Les Corts en què dirigint-se al portaveu socialista anunciava que anava a demanar als serveis jurídics que analitzaren les paraules del diputat de l’oposició.

Davant la gravetat d’estes paraules Oltra li pregunta al Consell si “li pareix lícit utilitzar els mitjans públics i els funcionaris de la Generalitat per a fer una intervenció que no pertany a l’àmbit institucional sinó al partidari?”, a més, afegeix la diputada ecosocialista “no li pareix perillós al Consell la possible confusió entre institució i partit?”.

Per a Oltra “és del tot censurable l’ús partidista que està fent el govern del PP dels serveis jurídics de la Generalitat. Primer amb la defensa de Camps al cas Gürtel que no hauria de portar l’Advocacia de la Generalitat, després amb el vergonyós informe signat per l’advocada general de la Generalitat Isabel Villalonga com a resposta a l’informe de la Unitat d’Auxili Judicial sobre la contractació irregular del Consell amb les empreses de la trama Gürtel i ara la utilització dels serveis jurídics de la Generalitat com a amenaça a l’oposició”.

“Des del Consell es juga a la confusió entre partit i Generalitat utilitzant en benefici propi les institucions que son de tots els valencians i valencianes. Esta manera d’actuar posa en perill la nostra democràcia ja que utilitzen els recursos públics per a perseguir a l’oposició”, ha conclòs Oltra.