Bota al contingut principal

Morera ha pregunta al president de la Generalitat si era conscient de que les operacions, “com la feta l’estiu passat, per donar en 24 hores un préstec de 74 milions d’euros per a la fundació del València Club de Futbol no les podran ordenar per telèfon des de la Generalitat i que ara haurem d’anar  a demanar crèdit a Rodrigo Rato quan es donen circumstàncies excepcionals”. El parlamentari valencianista ha dit que ara, amb la pèrdua de Bancaixa, és més difícil finalitzar el nou estadi del València i Camps “s’ha desentés del tema i ha dit que eixa no és la seua prioritat”.

Segons Morera, “el president de la Generalitat té ara altres preocupacions i li té igual que s’acabe o no l’estadi, com li té igual que ara el València haja d’anar a Madrid a demanar diners, perquè Bancaixa, per molt que diga Camps, no podrà autoritzar operacions superiors a 10 milions d’euros”.

Les cinc oportunitats perdudes de Camps

1.- Al 2003  Camps va negar l’acció del president Zaplana per a procedir, en temps i forma la fusió de CAM i Bancaixa. Va parar el procés engegat  per Julio de Miguel i Vicent Sala, presidents respectius de Bancaixa i CAM al 2003. Quan Camps va assumir la presidència de la Generalitat, hi havia temps per a dur el procés amb la major garantia d’èxit i poc o nul cost social.

2.- Al 2007 José Luis Olivas va fer un altre intent i Camps el va parar.

3.- En setembre del 2008, ja en plena crisi, Camps va rebre l’advertiment de la possible pèrdua de les nostres caixes, li va animar un diputat del PP a fer alguna cosa i Camps no es va interessar.

4.- En abril del 2009, un alt directiu de la caixa  va fer una oferta per a procedir a que Bancaixa absorbira Caixa Catalunya i crear un potent eix bancari al mediterrani. I Camps va dir que no.

5.- Mesos més tard, el conseller  Gerardo Camps va tornar a insistir, fins i tot de forma pública, a preguntes d’Enric Morera en les Corts i va donar la cara,  va eixir conscient del perill que s’apropava i Camps li va donar l’esquena.

Morera ha afegit a este llistat de cinc ocasions que, al final, “ja en extrema debilitat, el governador del Banc d’Espanya li va oferir la possibilitat que Bancaixa liderara una fusió important, arrelada ací i que hauria donar un lideratge important. I el senyor Camps, va tornar a fallar”.

En resum, i en paraules de Morera: “En total, cinc ocasions perdudes per la seua incapacitat, feblesa o més encara, perquè vosté ha traït els interessos del poble valencià”.