Anar directament a les notícies

Oltra: “El Decret-Llei d’estalvi farmacèutic demostra que la gestió directa de la sanitat és més barata i eficient”

Publicat el en Sanitat i Benestar

El grup parlamentari Compromís ha realitzat una primera valoració del Decret-Llei del Consell d’Actuacions Urgents de Gestió i Eficiència en Prestació Farmacèutica i Ortoprotètica, aprovat divendres passat i publicat hui en el DOCV.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “l’aprovació per part del govern valencià d’un decret llei d’estalvi farmacèutic que contempla la compra centralitzada i el subministrament directe de medicaments en ambulatoris, a domicili o residències de tercera edat per a malalts crònics va pel camí d’atendre una de les nostres reivindicacions històriques, com és la gestió directa dels serveis públics, i posa encara més en dubte la política de privatitzacions del propi PP”.

Per a Oltra “el fet que el Consell anuncie que retornar a allò públic el repartiment de medicines en alguns àmbits suposarà un estalvi de 300 milions d’euros és un reconeixement per part del govern autonòmic que la gestió pública estalvia costos”.

“No obstant açò haurem d’estar atents a la manera amb què el Consell aplica aquestes mesures perquè desgraciadament estem acostumats a veure com el que es publicita acaba distant molt del que s’acaba fent. Així mateix ens preocupa la manera en la qual el Consell va a assumir eixe subministrament de medicaments ja que el Síndic de Comptes adverteix en el seu últim informe de les irregularitats que s’estan produint en la compra de productes farmacèutics per part de la Generalitat, ja que en la seua majoria es realitzen sense el corresponent expedient de contractació”.

De la mateixa manera des de Compromís s’insta al Consell a què tinga en compte les reivindicacions de les associacions que representen a pacients de malalties cròniques que reclamen que per motius d’estalvi no s’aposte directament pels tractaments més barats sense tenir en compte la qualitat dels productes o els avanços mèdics.

Segons Oltra “després de comprovar com el Consell s’ha adonat de com la gestió directa en la sanitat estalvia costos li reclamem que seguisca per eixa senda, ja que és la millor manera de prestar bon servei i estalviar. L’administració s’evita el cost que suposa incloure a una empresa com a intermediària, pràctica molt estesa i no solament en l’àmbit de la sanitat, que no cessem de denunciar ja que la seua única funció és beneficiar a determinats empresaris a costa de l’erari públic”.

“La desastrosa situació financera de la Generalitat porta al PP a alguns posicionaments que mai han sigut seus i que entren en contradicció amb la seua pròpia gestió. El mantra que la privatització de la sanitat pública abarateix el cost de la mateixa se’ls va desmuntant amb la força dels fets, però segueixen entossudits a promoure el seu model sanitari privatitzador perquè ací és on està ara el negoci. Una vegada exhaurit el saqueig a través de l’especulació urbanística, les grans obres i esdeveniments i la gestió de residus, la sanitat és ara el mos més desitjable”, ha conclòs la diputada de Compromís.

  • Cris

    Hola Monica, me llamo Cristina Ribes y soy farmaceutica, sin farmacia…trabajo como adjunta. La crisis tambien afecta a la farmacia. Y cuando hablo de farmacia, me gustaria que se pensase tambien en los empleados de todas las categorias sanitarias. Somos profesionales que pensamos en el paciente y somos muchas veces el primer sanitario al que se le consulta. El hecho de que ahora los pañales y dietoterapicos se dispensen a domicilio me crea cierta desconfianza. A dia de hoy no hay nada publicado en el boe o dogv, que yo sepa, sobre quien va a dedicarse a realizar esa dispensacion a domicilio…segun he leido en internet, sera una "ong" que no esta registrada segun ponian en dicha publicacion…sabeis? Me huele muy mal…nos lo quieren vender como que va a suponer un ahorro, pero alguien tendra que hacer nuestro trabajo, no? Por ley es el farmaceutico quien se ocupa de la custodia y dispensacion de medicamentos ejerciendo precisamente de profesional del medicamento…de esta nueva forma de dispensacion va a haber algun tipo de garantia que se hara en las condiciones que toca?vosotros sabeis si ha habido algun concurso publico para ofertar esta "ayuda" o van a ser amigos del PP los que se lo lleven crudo como va siendo habitual? Monica, en las ultimas elecciones tuve fe en vuestra forma de hacer politica, confio en que no bajéis los brazos y no solo os conformeis con el titular de un supuesto ahorro…necesitamos que se sepa toda la verdad del gasto sanitario…gracias, y espero vuestro compromiso!