Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les dades sobre els impagaments als proveïdors de la Generalitat, “confirmen el que hem denunciat des de sempre al parlament, on hem exigit el compliment de la Llei de Morositat. Els impagaments del Consell arriben a uns límits perillosos, perquè estan provocant el tancament de moltes empreses que no poden suportar el deute que els manté la Generalitat i ara, amb l’obligació que vol imposar Brussel·les de pagar en 30 dies, es demostrarà la nefasta herència rebuda de Camps i la penosa gestió dels recursos públics que s’està fent per part del govern de Fabra”.

Morera ha fet estes declaracions a Sagunt, on ha participat en una roda de premsa junt al diputat a Madrid, Joan Baldoví, per a presentar iniciatives parlamentàries per a generar ocupació en el Camp de Morvedre, una zona estratègica ignorada per la Generalitat i també pel govern central.

El síndic de Compromís, també ha lamentat “la imatge patètica i desesperada que van donar ahir alguns membres del Consell, en destacar que la Generalitat havia tancat 2012 amb un superàvit de finançament. Eixe maquillatge no enganya a ningú perquè parlem d’un deute de milers i milers de milions i el forat que té en l’actualitat el Consell és molt preocupant i si volen que parlem de finançament, també parlem, perquè és i ha estat sempre molt deficient amb el nostre territori”.

Des de Compromís insistixen que el que ha de fer la Generalitat, “és pagar tot el que deu als proveïdors, perquè puguen continuar amb la seua activitat. El nostre govern no pot ser el més insolvent de tots i no pot donar un exemple tan negatiu. Considerem que la Generalitat ha de ser la primera en pagar a les empreses amb les quals treballa i tenim exemples que, en algunes ocasions, si que és així, com ho és amb la Fórmula 1, amb l’institut Nóos, amb el Bigotes, amb Calatrava i un llarg etcètera, que sempre són els primers en cobrar i mai els posen problemes des de cap conselleria”, segons ha declarat Morera.