Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que en un dia com hui, Dia de la Dona Treballadora, “és lamentable haver d’escoltar declaracions com les de la Secretària General del PP, María Dolores de Cospedal, atacant les polítiques d’igualtat i totalment alienes a la realitat a la qual s’enfronten les dones del nostre país. Vist amb perspectiva últimament totes les declaracions de Cospedal són lamentables”.

 

Per a Oltra “solament amb un compromís real dels diferents governs revertirem les xifres de desigualtat social, econòmica i laboral que evidencien que la crisi castiga en major mesura a les dones”.

 

“Hem de posar en valor el paper que estan exercint les dones en aquests temps sostenint la societat amb xarxes de solidaritat que combaten i contraresten les injustícies que patim”.

 

L’única manera de canviar les coses és invertint en mesures polítiques concretes com l’ampliació de la durada del permís de maternitat per a igualar-ho al que gaudeixen països de la Unió Europea com França o Alemanya i incentivar que els permisos siguen gaudits pels pares. La conciliació familiar no pot ser cosa de dones, des de l’Estat s’han d’establir mesures legislatives que fomenten la implicació dels homes.

 

Segons Oltra “una mesura imprescindible que caldria adoptar és revertir la reforma laboral imposada pel PP en quant a la reducció de jornada, que limita la possibilitat que els progenitors adapten el seu horari de treball a les necessitats de cura dels fills”.

 

Així mateix Compromís denúncia que des de les administracions no s’està utilitzant a la inspecció de treball per a combatre la bretxa salarial injustificada entre homes i dones. De la mateixa manera des d’aquesta formació es plantegen altres mesures per a incrementar la igualtat com millorar les condicions de l’excedència per la cura de fills, la reserva de lloc de treball de la qual hui dia és solament d’un any, a més de que l’Estat assumisca els costos de l’increment de permisos per cura de fills que la societat demanda.